Főoldal · Magunkról · Rendelések letöltése · Online képrendelés · Vállalási feltételek
Menü
Szolgáltatások
Szkennelés
Képkidolgozás / árak
Plakátnyomtatás
Igazolványkép-készítés
CD/DVD írás
Ajánljon minket
Firmware frissítések
Nikon
Canon EOS
Canon PowerShot
Pentax
Érdekességek
Minox
Szipál Márton
100 éves a LEICA...
A fényképezés jelentősebb évszámai

Feldobox
Nikon hírek


Képméretekről és az arányokról
100 éves a LEICA távcsőgyártás
Leica keresõtávcsövek – korszakalkotó újítások száz éve

Mind tökéletesebb optikai rendszerek, még több felfedezés – az utóbbi száz évben a Leica meghatározó szerepet játszott a megfigyelõ távcsövek fejlesztésében. 1907. május 14-én, háromévnyi tervezés és tökéletesítés után kezdõdött meg az elsõ Leitz keresõtávcsõ, a 6×18-as binokulár sorozatgyártása a németországi Wetzlarban, Ernst Leitz vállalatánál. Az azóta eltelt száz év alatt sok minden változott, többek között a Leitz név is Leica lett. Megszámlálhatatlan új szabadalom, fejlesztés és felfedezés révén lettek minél tökéletesebbek a Leica megfigyelési eszközei.Egyvalami azonban 1907-óta változatlan, a Leica filozófiája: a lehetõ legtökéletesebb optikai és mechanikai rendszereket megalkotni, melyek bármely idõjárási körülmények között is történjen a megfigyelés, csúcsteljesítményt nyújtanak. Bárki, aki Leica terméket vesz a kezébe biztos lehet abban, hogy az adott kor csúcstechnológiáját tartja a kezében, mellyel a legapróbb részleteket, a legfinomabb árnyalatokat is képes észrevenni és megkülönböztetni még gyér fényviszonyok és extrém körülmények mellett is.

A távcsõgyártás fejlõdési irányának meghatározója a Leica.

Már akkor és most is.

A Leitz gyár 1913-ban

A Leica már a kezdetektõl nagy hangsúlyt fektetett a minõségre. A 6×18-as távcsövek az akkor legkorszerûbb tükrözõdésmentesítõ bevonattal, rendkívül jó törésmutatójú, egyedi csiszolású üveg lencsetagokkal és speciális „Magnalliumból” (alumínium és magnézium keveréke) készült vázzal rendelkeztek. Ennek köszönhetõen a Leica szinte azonnal piacvezetõnek és meghatározó szereplõnek számított a minõségi távcsõgyártás piacán. Mai sikerét és elfoglalt piaci helyzetét is ennek a kitartó munkának, folyamatos fejlesztésnek köszönheti


A több mint 150 éve, 1849-ben alapított gyár hamar világhírre tett szert az optikai termékek piacán precíziós, nagy felbontású mikroszkópjaival és különleges csiszolású üveg lencséivel. Egészen a II. Világháború befejezéséig a keresõtávcsövek elsõdleges piacának a hadsereget tekintették. Ernst Leitz tulajdonos, az 1900-as évek elején felismerte a vásárlók igényét a jó minõségû vadász, túra és színházi távcsövekre. Így nem sokkal a 6×18-as távcsõ bemutatása után piacra kerültek az elsõ extrakompakt színházi látcsövek és túratávcsövek is. Mivel II. Dr.Ernst Leitz kedvtelése a vadászat volt, a Leitz speciális vadásztávcsövek gyártásába is kezdett rögtön az elsõ években. A rendkívül strapabíró, kiváló minõségû, megbízható keresõtávcsövek hamar sikert arattak világszerte.


1907 - 1908 - 1910 - 1917

1944 - 1956 - 1958

Mérföldkövek a Leica történetében

A távcsövek fejlesztésében száz év alatt megtett utat rendkívül sok apró ötlet és korszakalkotó újítás szegélyezi. Ezek közé tartozik az I. világháború éveibõl a Porro II avagy a „réz binokulár” és a Leitz Amplivid 6×24-es távcsõ, amely már nagylátószöggel rendelkezett. 1958-ból a legendás Trinovid sorozat elsõ változata, amely messze megelõzte a korát vagy a Trinovid távcsövek második generációja 1963-ból, mely áttörést hozott a távcsõépítésben a kecses, pentaprizmás kialakítással. A Leica keresõtávcsövek megbízhatóságát számos sarkvidéki és Himalája expedíció, sivatagi túra bizonyítja. Sõt egy speciális 12×40-es monokulár az Apolló-program keretében a világûrt is megjárta.

Előre mutató történelem, a folytatás

A kezdetekkor és most is egy dolog biztos: akkor, amikor a legjobb teljesítményre van szükség akár extrém körülmények között is, vagy a legnagyobb felbontás, a lehetõ legjobb színvisszaadás, szürkületi teljesítmény számít a Leica távcsövek ideális választásnak bizonyulnak. A történet pedig itt nem ér véget...

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Üzletünk


Westend City Center1062 Budapest
Váci út 1-3
Tel: +36 1 238 7272

Nyitva tartás:
Hétfőtől-Szombatig

COVID IDEIGLENES VÁLTOZÁS!

10-19 óráig
Képkidolgozás: 10-18 óráig

Karbantartás szombat:10-12 óráig.
Ez idő alatt a megrendeléseket fogadjuk és 12 órától átvehetők.

Westend City Center


MagunkrólPálvölgyi-Fotó
a mobilonLegújabb letöltések
Kodak T-MAX 5025
Kodak TX400 5447
Nikon D300s 4641
Nikon D3000 6237
Gimp 4150
Képkeretek

Pálvölgyi-Fotó Kft
Alapítva: 1984