Főoldal · Magunkról · Rendelések letöltése · Online képrendelés · Vállalási feltételek
Menü
Szolgáltatások
Szkennelés
Képkidolgozás / árak
Plakátnyomtatás
Igazolványkép-készítés
CD/DVD írás
Ajánljon minket
Firmware frissítések
Nikon
Canon EOS
Canon PowerShot
Pentax
Érdekességek
Minox
Szipál Márton
100 éves a LEICA...
A fényképezés jelentősebb évszámai

Feldobox
Nikon hírek


Képméretekről és az arányokról
Minox

Minox

Egy legenda születése

Walter Zapp, a Rigában élő fotográfus merész tervvel állt elő. Olyan fényképezőgép tervezésébe fogott, ami elfér egy mellényzsebben, képminősége mégis kiváló. Erőfeszítéseit siker koronázta. Az 1936-ban elkészítette első prototípus után már 1938 tavaszán megindult a sorozatgyártás is. Új fejezet nyílott ezzel a fotográfia történetében, megszületett a miniatűr fényképezés.


A világ első minigépe rendkívüli sikert aratott. A diplomaták egyedülálló lehetőségeket láttak a kisméretű fényképezőgépekben, mi több , rendszeresen használták is hírszerzési feladatokhoz. A II. világháború alatt szünetelt a gyártás az akkor még rigai székhelyű gyárban. 1945-ben a Szovjetunió annektálta Lengyelországot. A VEF-et ahol a kémkamerát gyártották államosították. Ekkor Zapp, egykori üzlettársa Richard Jürgens meghívására az optika ipar fellegvárába, Wetzlarba költözött. Richard Jürgens akkor még a Leitznél (ma Leica) dolgozott, de 1945 szeptemberében közös céget alapítottak „MINOX GmbH Wetzlar” néven. A miniatűr fényképezőgépek a hidegháború évei alatt is népszerűek maradtak Ennek köszönhetően, az 1951-ben még 186 főt foglalkoztató cégnél 1955-ben mér 560 ember dolgozott. A MINUX fényképezőgép ekkora már kultikus szimbólummá vált. A gép mítoszát tovább fokozza, hogy a kor legnagyobb hírszerzői az NDK és a Brit titkosszolgálat, a szovjet KGB vagy a CIA is MINOX gépeket használt. Sikerét mi sem jelzi jobban mint hogy hamar felfigyelt rá a filmipar, hiszen James Bond is MINOX fényképezőgépekkel készítette titkos felvételeit


A MINOX választéka mára jelentősen kibővült. Az 1980-as évek végétől a fényképezőgépek gyártása mellet megjelentek a „hightech” keresőtávcsövek is. Mára már a MINOX fő profilja a minőségi keresőtávcsövek forgalmazása lett. Az exkluzív távcsövek piacára történő belépés egyik jelentős mérföldköve az a megállapodás, melyet 1996 áprilisában kötött a Leica és a MINOX. Ebben az egyezményben határozott úgy a két cég, hogy a jövőben távcsöveiket együtt fejlesztik és megosztják a gyártás során szerzett tapasztalatokat. A MINOX távcsövek külső megjelenését, ergonómiájának és formájának tervezését Németország egyik legsikeresebb tervezőirodája, a Volkswagen Design Group végzi. Így a több mint 30-féle minőségi MINOX keresőtávcső nem csak optikai teljesítményével, hanem formájával is kiemelkedik a hasonló árkategóriájú termékek közül. Távcsöveire a MINOX harminc év garanciát vállal.

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Üzletünk


Westend City Center1062 Budapest
Váci út 1-3
Tel: +36 1 238 7272

Nyitva tartás:
Hétfőtől-Szombatig

COVID IDEIGLENES VÁLTOZÁS!

10-19 óráig
Képkidolgozás: 10-18 óráig

Karbantartás szombat:10-12 óráig.
Ez idő alatt a megrendeléseket fogadjuk és 12 órától átvehetők.

Westend City Center


MagunkrólPálvölgyi-Fotó
a mobilonLegújabb letöltések
Kodak T-MAX 5025
Kodak TX400 5447
Nikon D300s 4641
Nikon D3000 6237
Gimp 4150
Képkeretek

Pálvölgyi-Fotó Kft
Alapítva: 1984